Utorak, Decembar 11, 2018

Ovih dana ste posebno nervozni i neispavani? Evo ZAŠTO vam se to dešava baš sada, a rešenje je SASVIM JEDNOSTAVNO

ZDRAVLJE

„Februar je najkraći mesec u godini, pa ako već jedan mesec u godini mora da vam bude grozan, gledajte da to bude baš taj mesec“, savetuje pisac Danijel Handler. I u jednom je u pravu: iako je februar zaista najkraći, sva istraživanja pokazuju da je ujedno i najdepresivniji mesec. Zbog toga nam se nekako čini i kao najduži, iako nam se i januar sa svojim najdepresivnijim ponedeljkom otegne kao gladna godina.

Budite jači od stresa
BUDITE JAČI OD STRESAFOTO: PROMO

Zima nas sama po sebi usporava. Čekanje famozne Nove godine i ostalih praznika nas malo podigne, ali već sredinom januara euforija je odavno iza nas. Ostaju samo kratki, mračni i hladni dani, dosadne večeri koje provodite ušuškani pod ćebetom ispred laptopa i u februaru već možete da kažete da ste odgledali sve što internet nudi. Ako se pritom još i osećate usamljeno, ukoliko ste i preživeli navalu praznika, odmah iza ćoška, tačnije u februaru, čeka Dan zaljubljenih i još jedna zamka za melanholiju.

A čak i ako je naizgled sve u redu, pospanost, bezvoljnost i umor pogodiće trećinu ljudi baš u februaru, pokazuje studija britanskog Centra za san sprovedena nad 21.000 ljudi. Lek za taj februarski umor, kažu naučnici, ne leži u dodatnom snu, jer su uzrok baš ti mračni, dugi i hladni dani u kombinaciji sa manjkom svežeg vazduha u zagrejanim domovima i nedostatkom kretanja.

Na sve to dodajte prazan novčanik sa kojim se svi borimo nakon euforičnog i prazničnog januara, pa još i radne obaveze posle odmora, i jasno je zašto nam je februar prvi na listi omraženih meseci. Sarmice i čorbice odavno su izgubile svaku draž, citrusa vam je preko glave pa ne znate ni šta biste jeli. Svi oko vas su bolesni i pitanje je trenutka kada će virus potkačiti i vas. I kako onda da preživite taj mučni februar?

Pomozite sebi na pravi način
POMOZITE SEBI NA PRAVI NAČINFOTO: PROMO

Odgovor je, kao što to često biva, u prirodi. Tri biljke neophodne su u ovom periodu, a to su matičnjak, nana i valerijana. Ko hoće da razveseli srce, kaže naš narod, treba da pije matičnjak.

A ne kaže se to tek tako, jer ova biljka je prirodni lek protiv tegoba poput depresije, anksioznosti, napetosti i drugih problema izazvanih stresom, a naročito je dobar lek protiv strahova.

Matičnjak leči noćna lupanja scra, okrepljuje duh i čisti misli. Sam po sebi je odličan, ali u kombinaciji sa nanom i valerijanom on je pun pogodak. Valerijana, za razliku od mnogih drugih sredstava za smirenje, ne izaziva napetost, a opet opušta, smiruje živce i daje vanredno dobre rezultate u lečenju nesanice izazvane stresom. Nana opušta mišiće, nerve i sistem za varenje i uvek je dobrodošla kod kašlja, prehlade i promuklosti. U kombinaciji, ove tri biljke na prirodan način odagnaće probleme tipične za februar i dovešće vas do duševnog mira, a da pritom, za razliku od sintetičkih lekova, ne izazovu zavisnost.

I upravo suvi ekstrakt korena valerijane i listovi matičnjaka i nane kriju se u jedinom registrovanom biljnom leku koji se izdaje bez lekarskog recepta.

Sve što je potrebno je da se obratite svom apotekaru – preporučiće vam ovu blagotvornu kombinaciju u biljnom preparatu i pomoći da na stres gledate sa visine.

Predlažemo vam da pre nego što se uputite do apoteke, rešite ovaj test od svega 20 pitanja –rezultat će vam pokazati koja se to količina nervoze i napetosti trenutno krčka u vama. Ako ste na više od 13 pitanja odgovorili potvrdno, znate gde možete potražiti rešenje za laku noć i vedar dan!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *