EFEKTAN KIMONO SA ŠLJOKICAMA – URADI SAMA PROJEKAT

URADI SAM

Iako su novogodišnji praznici prošli, mi smo i dalje u znaku svih tih šljokica i vrištećih komada garderobe koji privlače pažnju na sebe. Baš zbog toga nam i je i zapao za oko kimono sa šljokicama, koji je idelan za kombinovanje, jer se može nositi i u dnevnoj varijanti – za sve krajice gradskog stila, a isto tako može biti i zvezda u tami disko kluba. Naravno, ono što je najbolji deo jeste da samo možete biti njegov počasni kreator. smiley

U nastavku vam predstavljamo kako da naprivite efektan kimono sa šljokicama – uradi sama projekat. 

NE PROPUSTITE: Od dosadnog do modernog – osvežite stari džemper u dva koraka

 

Potreban materijal:

Parče tekstila sa šljokicama, potrebna dimenzija – 1m x 1,40m

Krojačke makaze

Traka za merenje – centimetar

Čiodice

Olovka

Šivaća mašina

Postupak izrade:

Uzmite komad materijala adekvatnih dimenzija i presavijte ga na pola tako da ona strana na kojoj nisu šljokice bude do vas.

Zatim, izmite traku za merenje, pa sa desne strane presavijenog materijala izmerite odozdo na gore 25 centimetara, i označite olovkom. Takođe izmerite i 15 cm bočno, tako daformirate slovo L kao na slici. Potom makazama isecite iscrtanu konturu.

Čiodama spojite obe strane materijala na onom delu na kom ste formirali slov L sečenjem, pa prođite mašinom po ivicama tako da spojte obe strane presavijenog materijala.

Sledeći korak jeste da pronađete srednju tačku po širini, pa da po njoj povučete liniju od dna do vrha, po kojoj ćete makazama iseći samo gornji sloj materijala. 

Ostalo je još da porubite ivice i dobili ste svoj disko kimono!

Ostalo je još samo da prošetate ovaj efektan komad garderobe sa šljokicama. smiley

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *