Ovako Će Vjerovatno Izgledati BMW X4 M

AUTA
Novi X4 ima poboljšani dizajn i unutrašnjost opremljenu vrhunskom tehnologijom, veći je od prethodnika i nudi više prostora za putnike. U prodaji će se naći u julu, ali to nije bila prepreka da X-Tomi Design već napravi render snažnijeg M modela.
b_180216009
M model je preuzeo dosta toga od osnovnog modela, bubrežastu rešetku hladnjaka i padajuću liniju krova, ali je zamišljeni X4 M dobio neke karakteristike koje ga čine unikatnim. Rešetke više nisu hromirane, nego su crne boje, a donji ventilacijski otvori su veći te posjeduju LED dnevna svjetla. Cijela karoserija je niža i izgleda agresivnije, a krov je doživio crni karbonski tretman.Snažniji X4 će vjerovatno pokretati poboljšana verzija 3,0-litarskog S55 šestocilindričnog motora koji koriste i modeli M3 sedan i M4 Coupe. U ovom slučaju bi taj motor isporučivao 470 ili 475 KS. Agresivniji X4 je već primijećen na testiranju, a imao je unikatnu karoseriju i četiri završetka izduvnih cijevi.

Trenutno najsnažniji X4 pokreće 3,0-litarski redni šestak s turbopunjačem koji razvija 355 KS i 495 Nm obrtnog momenta, a uparen je s osmostepenim automatskim mjenjačem. Snaga se prenosi na sva četiri točka.Prodaja standardnog modela X4 počinje u julu, a M verzija se očekuje krajem godine.

Izvor:klix

2 thoughts on “Ovako Će Vjerovatno Izgledati BMW X4 M

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *