VELIKI POPIS NAMIRNICA KOJE UZROKUJU RAK: Neke su se čak smatrale zdravima i poželjnima, kad ono…

ZDRAVLJE

Hranu s ovog popisa u potpunosti izbacite s jelovnika želite li živjeti dulje i biti zdravi. Dobro, ajde, možete si nešto od toga priuštiti s vremena na vrijeme, ali ne pretjerujte!

Već se pisalo o tome kako prerađena hrana povećava rizik od raka. Sjetite se samo skandala sa crvenim mesom kada se pojavio strah da izaziva rak crijeva. Najnovija je studija potvrdila te podatke, ali i pokazala kako sve više ljudi obolijeva od raka zbog toga što se sve manje vremena posvećuje pripremi zdravih obroka, a raste popularnost gotovim jelima, zašećerenim žitaricama i gaziranim pićima.

Bogatstvo kemijskih aditiva

Ti proizvodi u posebnu opasnost stavljaju sredovječne žene, koje daleko češće razvijaju rak dojke, prema British Medical Journal. “Ultraprerađena” hrana, koja podrazumijeva sve namirnice koje prolaze industrijsku proceduru, danas zauzima i do polovine cjelokupne prehrane jednog prosječnog čovjeka. Prepuna kemijskih aditiva, ta hrana nimalo ne nalikuje domaćim jelima. A što je više  jedete, veći je rizik od raka bilo kojeg tipa.

Stručnjaci vjeruju da je to zato što je prerađena hrana, koja uključuje pakirano meso, pite, slatkiše i čips, prepuna masti, soli i šećera. Ona također ima manje vitamina i vlakana koji štite od bolesti. Smatra se da postupci koji se koriste za izradu hrane – i kemikalije te aditivi koji se koriste za poboljšanje njezina okusa i roka trajanja – povećavaju rizik, pišeDaily Mail.

NAMIRNICE KOJE UZROKUJU RAK: Istraživanje pokazalo da su ove vrste hrane i pića glavni okidači bolesti

Namirnice visokog rizika

gazirana pića

čokolada

slatkiši

kruh iz masovne proizvodnje

margarin

keksi

žitarice za doručak

energetske pločice

energetska pića

mlijeko s dodanim okusima

gotova jela s gotovim umakom

sredstva za mršavljenje u prahu

polugotove pite

pileći medaljoni

suhomesnati proizvodi

juha iz vrećice

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *